fbpx
Course

Module Arbeid – Bildung Academie

Waarom Arbeid?

Bijna iedereen werkt. Voor een ideaal, of voor het geld, of voor een baas. Maar wat is werk eigenlijk? Wat moet het jou opleveren? Wat mag het jou kosten?

Als we uitzoomen en naar het systeem kijken, dan zien we grote verschuivingen in de arbeidsmarkt als gevolg van digitalisering en globalisering. Welke beroepen zullen er over 20 jaar nog zijn? En welke zullen er bij gekomen zijn? En wat is het effect op het individu hiervan? We zien het aantal burn-outs toenemen. Wat is de rol van zingeving hierin? En wat is de rol van onze meritocratiserende samenleving hierin?

En zo komen we ook bij de rol van onze economie. Welk effect heeft onze economie op onze arbeidsmarkt? Past onze rol als consument hierin? En wie staan er aan de randen van dit systeem? Is het mogelijk om eruit te stappen? Of moet het gewoon radicaal anders? Is de donut-economie een oplossing, of het basisinkomen?

En als jij een rol op de arbeidsmarkt gaat spelen, waar zou je dan voldoening uithalen? Welke talenten zet je in, of welke wil jij dan inzetten? Wat gebeurt er als je over je grenzen heen gaat?

Deze module is onderdeel van dit Jaarprogramma omdat we aan de hand van het systeem Arbeid enerzijds kunnen leren hoe dit systeem werkt, maar ook wat daarin belangrijk is voor ieder als individu. De studenten bevinden zich allemaal in de beginfase van hun werkende leven; terwijl er in het arbeidssysteem op dit moment veel dynamiek is. Juist daarom is deze module zo waardevol; om te helpen om sturing te geven en hulp te bieden in een onzekere en bepalende periode.

Vind hier de studiegids voor de module arbeid: Studiegids Arbeid 

Shopping Cart
Scroll to Top