fbpx
Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed
Course

Module Energie – Bildung Academie

Waarom Energie?

De discussie over een eventuele energietransitie is zowel in Nederland als over de hele wereld volop aan de gang. Inmiddels is er in grove lijnen een consensus dat een energietransitie nodig is. Echter, de meningen zijn verdeeld over hoe deze transitie precies tot stand moet komen en welke kant deze op zal gaan. In de discussies daarover spelen allerlei vragen een rol. Hoe is ons huidige energiesysteem tot stand gekomen? Welke actoren zijn hierin actief? Welke factoren spelen hier een rol in? Welke belangen worden vertegenwoordigd, door wie en in welke mate? Hoe verhoudt dit alles zich tot elkaar? En in hoeverre is er binnen dit systeem ruimte om als individu te handelen? Welkom bij de module Energie!

In deze module komen al deze vragen aan bod en meer… Het energiesysteem is ontzettend groot en complex. Dat heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zich verdwaald voelen in alle feiten, meningen en visies. Het is dan ook onrealistisch om in acht weken tijd dit gehele systeem binnenstebuiten te keren. Wat wij wel gaan doen, is je meenemen in verschillende aspecten van dit systeem en de tools aanreiken om een systeem te leren doorgronden.
Vanuit verschillende perspectieven kom je tijdens deze module in aanraking met de technische aspecten van het energievraagstuk, maar ook met de sociale uitdagingen en achterliggende waarden en emoties van waaruit mensen handelen. Binnen het programma is een sterke afwisseling tussen gastmeesters die een college komen geven of opdrachten begeleiden. Daarnaast ga je met het oog op de materialisatie, zelf met opdrachten aan de slag. Er zullen verschillende excursies plaatsvinden om zelf het energiesysteem te ervaren en om je eigen interesses, ideeën en fascinaties te volgen.

Vind hier de studiegids voor de module arbeid: Studiegids Energie

Shopping Cart